Qambium Messenger Service - Chatbot
Qambium vervangt nieuwsbrief door Messenger Service
1 november 2018
Tips candidate experience
Eenvoudig aan de slag met jullie eigen candidate experience
13 november 2018
Laat alles zien

Maak van de beoordelingstijd geen veroordelingstijd!

Nieuw beoordelingsgesprek verbinden
Beoordelingstijd?! We naderen het einde van het jaar, tijd voor de beoordelingsgesprekken! Zeg eens eerlijk: worden ze binnen jouw organisatie gezien als een moetje? Of zijn het inspirerende gesprekken die ook echt bijdragen aan betere prestaties, meer bevlogenheid en waardering? 
Uit steeds meer onderzoek blijkt dat onze traditionele manier van beoordelen niet het effect heeft dat we graag zouden willen. Grote organisaties zijn inmiddels ook en masse begonnen met het vervangen de traditionele beoordelingsgesprekken voor andere en betere vormen.

Drie redenen waarom beoordelingsgesprekken niet werken

Drie redenen waarom het traditionele jaarlijkse beoordelen steeds minder blijkt te werken:
  1. Verandering is de enige constante. De doelstellingen die je aan het begin van het jaar afspreekt zijn vaak na een paar maand al weer achterhaald.
  2. Mensen willen hun targets halen, ongeacht of ze iets toevoegen. In plaats van dat het bijdraagt aan intrinsieke motivatie, samenwerking en innovatie, zetten ze mensen juist tegen elkaar op en sporen ze aan tot concurrentie.
  3. Iemand voldoet of voldoet niet, that’s the question. De veelgebruikte vijfpuntsschalen monden uit in oeverloze discussies over drietjes en viertjes en leiden daarmee af van het echte gesprek en hoe iemand nu echt presteert.
Dus, hoe dan wel?

Het nieuwe beoordelingsgesprek

Het beoordelingsgesprek met als doel om je mensen echt te laten groeien! Ofwel: het echte gesprek. Het echte gesprek over: vakmanschap, autonomie en zingeving. Niet zozeer terugblikken en oude koeien uit de sloot halen. Maar met de ervaringen van nu vooruitblikken. In korte gesprekken, eens per 3 maanden bijvoorbeeld. Welke uitdagingen liggen er de komende maanden op je pad? En wat heb je nodig om daar succesvol in te zijn. Zo houd je samen continu een vinger aan de pols en werk je met z’n allen aan verbetering van prestatie en resultaten.

 

Meer weten over de Qambium-way? 

Bel ons dan voor een afspraak 06-29732553!

Of volg de HRevolutie via de Qambium Messenger Service!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *