Nieuw beoordelingsgesprek verbinden
Maak van de beoordelingstijd geen veroordelingstijd!
8 november 2018
Zwaaien in verbinding loslaten Q
In verbinding loslaten
19 november 2018
Laat alles zien

Eenvoudig aan de slag met jullie eigen candidate experience

Tips candidate experience

Je sollicitatieproces zo inrichten dat je sollicitanten – of je ze aanneemt of niet – een positieve ervaring met jouw organisatie hebben. Zodat ze je als goede werkgever gaan zien. Candidate experience heet dat. Qambium volgt de nationale en internationale ontwikkelingen op dit vlak en vertaalt dit voor jou naar praktische toepassingen passend bij jouw organisatie.

In dit artikel 3 tips die elke organisatie toe kan passen om heel eenvoudig de kandidaat-beleving een boost te geven.

3 tips voor een geweldige candidate experience

 

Tip 1 Wees specifiek
Er zijn al zoveel anderen. En ieder bedrijf is natuurlijk klantgericht en innovatief. Wees daarom heel specifiek in de omschrijving van jouw bedrijf en de baan. Waarin onderscheidt jullie organisatie zich van andere organisaties? Waarom is het voor medewerkers juist zo gaaf om bij jullie te komen werken? Weet je dit eigenlijk niet zo goed? Ga in gesprek met je medewerkers en kom erachter waarom ze echt voor je werken en gebruik deze kennis om nieuwe werknemers te verleiden.
Tip 2 Maak gebruik van ieder contactmoment
Maak gebruik van verschillende contactmomenten die je met je kandidaat hebt. Grijp ieder contactmoment aan als kans om je kandidaat een nog beter beeld te geven van jullie organisatie. Dit kun je doen met kleine stukjes informatie over jullie organisatie of over de afdeling. Gebruik hiervoor het liefst filmpjes en beeldmateriaal en laat hierin je huidige medewerkers aan het woord. Niets wekt zo veel vertrouwen bij een kandidaat als een positief verhaal van een toekomstige collega.
Tip 3 Niet verhoren, maar verleiden
Zodra een kandidaat een voet binnen zet bij het sollicitatiegesprek is het vaak over met de pret. Niks geen mooie verhalen meer, maar een heus verhoor op zoek naar de zwakke plekken, risico’s en gedrag onder stress. Juist het selectiegesprek is de ultieme gelegenheid om te bepalen of beide partijen een match voelen. Een kandidaat die zich happy en op zijn gemak voet, laat het beste van zichzelf zien. En dat is exact waar jullie naar op zoek zijn toch?

 

Aan de slag met jullie eigen candidate experience? 

Bel ons dan voor een afspraak 06-29732553!

Of volg de HRevolutie via de Qambium Messenger Service!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *