Agile HR-rollen Qambium
De nieuwe rollen van HR
20 februari 2019
Successen vieren en delen
7 maart 2019

14 februari was Qambium op het HRD-congres Liefde voor leren. Een van de sprekers was Robert Jan Simons. Zijn vraag was: Hoe zorgen we dat mensen een liefde voor leren ontwikkelen? Of eigenlijk hoe zorgen we dat mensen een liefde voor ontwikkelen ontwikkelen? Snelle veranderingen vragen namelijk om een leven lang ontwikkelen. En als je hier je hele leven mee bezig bent, dan kun je er maar beter van houden.

Liefde voor leren en een Leven lang leren. Dat bekt wel lekker. Maar beter is eigenlijk een Liefde voor ontwikkelen en een Leven lang ontwikkelen.

Hoe zorgen we dat professionals gaan houden van leren?

Eigenlijk is dit een marketingvraagstuk. Qambium combineert dagelijks marketing en HR om synergie te creëren, want marketing en HR sluiten in deze digitale wereld enorm goed aan bij de behoefte van de doelgroep!

Een van de kenmerken van een professional (volgens Simons en Ruijters) is dat deze integer handelt. De spanning in het vak zit ‘m in momenten dat je hierin dilemma’s tegenkomt.

Bij het creëren van een cultuur waar een professional zich verder kan ontwikkelen zul je dus onder andere aandacht moeten hebben voor de dilemma’s van de beroepsgroep. “Dilemma’s aankaarten en laten inbrengen“ zoals je op deze foto ziet.

8 manieren om leercultuur te versterken

Werken met dilemma’s in de praktijk

Het aankaarten van dilemma’s is maar één voorbeeld van het creëren van een cultuur waarin mensen van ontwikkelen kunnen gaan houden.

Tijdens een project van Qambium is precies op deze manier een bijdrage  geleverd aan een zorgorganisatie.

In de zorg ontkom je niet aan functieprofielen. Qambium werd gevraagd om een functiehuis op te stellen . Ondertussen werd ook duidelijk dat de kernwaarden van de organisatie heel belangrijk werden gevonden maar dat medewerkers het moeilijk konden vertalen naar de praktijk.

Voor deze kernwaarden hebben we daarom bij elke functie dilemma’s geschreven. Deze dilemma’s brengen de kernwaarden meer tot leven en dagen daarnaast de professional uit om naar hun professioneel handelen te kijken. Ze maken inzichtelijk dat situaties niet altijd zwart-wit zijn en dat juist op die momenten een beroep op hun professionaliteit wordt gedaan. Op deze manier hopen we dus tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan hun liefde voor ontwikkelen.

 

Ook leren om dilemma’s in de praktijk te gebruiken? 

Bel ons dan voor een afspraak 06-29732553!

Voor andere Qambium-tips: volg de HRevolutie via de Qambium Messenger Service!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *