Online marketing stage
Qambium zoekt HR/online marketing stagiair
28 november 2018
Klein werkgeluk Trainers toolkit chocolade
Klein werkgeluk
6 december 2018
Laat alles zien

Goed afscheid nemen is cruciaal! De kunst van het ‘in verbinding’ loslaten deel 2

Qambium gaat over het vinden, verbinden én loslaten van talent. Wanneer we aan bedrijven onze Qambium visie vertellen, spreekt met name de fase van het loslaten het meest tot de verbeelding. We hebben het namelijk dan niet over zomaar loslaten, maar over de kunst om ‘in verbinding los te laten’. En dat is soms best heel erg moeilijk! 

Mensen die zich ontwikkelen vliegen ook weer uit. Heel natuurlijk eigenlijk. Maar anderzijds heb je als bedrijf vaak ontzettend veel in deze mensen geïnvesteerd, aan ze verdiend en misschien ben je soms stiekem ook behoorlijk aan hen gehecht geraakt. Je hebt een acuut probleem wanneer ze weg gaan! En laten we er andersom ook eerlijk over zijn: sommige mensen ben je ook echt gewoon liever kwijt dan rijk.

Maar, hoe dan ook: bij Qambium geloven we altijd dat er kansen zijn. Door uit elk scenario het beste te halen en te proberen om goed afscheid te nemen.

Drie reden waarom goed afscheid nemen cruciaal is:

Goed afscheid nemen is cruciaal omdat:
  1. Iedereen kan ambassadeur zijn: positief én negatief
    Mensen die met enthousiasme over hun vorige werkgever spreken, dragen nog lang na hun vertrek bij aan het succes (of niet) van je organisatie. Andersom geldt dat ook, misschien nog wel meer: een negatief afscheid wordt ook nog tot in lengte van dagen rondverteld. Zorg ervoor dat je ook wanneer mensen minder leuk weggaan, kijkt hoe je hun negatieve ervaring net iets minder negatief maakt. Hoe? Door oprechte aandacht en respect. Je mag best er eerlijk vooruit komen dat je het ontzettend vervelend vindt hoe het allemaal is gelopen en daar graag van wilt leren voor een volgende keer.
  2. Toekomstig klant, waardevolle netwerkrelatie of aanbrenger van nieuw talent
    Wat kan vertrekkend talent in de toekomst voor je betekenen? Houd contact, blijf hen voeden met informatie en nieuws en schroom niet om hen te benaderen. Steeds meer organisaties vormen op dit moment alumninetwerken. Op die manier houden ze niet alleen de verbinding in stand, maar ook de organisatiecultuur.
  3. Boomerang-medewerker
    En, medewerkers die het ontzettend bij je naar hun zin hebben gehad, komen soms ook weer terug. Met nieuwe energie, verfrissende ideeën, klaar voor een volgende loopbaanstap. Eén ding is zeker: zij zijn echte ambassadeurs. Meer dan wie dan ook kiezen zij er bewust voor om bij jullie te komen werken.
Binnenkort meer over de boomerang-medewerker in onze Qambium Messenger Service.

 

Meer weten over de Qambium-way? 

Bel ons dan voor een afspraak 06-29732553!

Of volg de HRevolutie via de Qambium Messenger Service!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *