Aan boord_ verbinden
Nieuw programma: Leren varen = leren leren
5 maart 2018
Qambium genomineerd voor de MKB-innovatie top 100 van Nederland!
6 april 2018
Laat alles zien

Messenger bots zijn gaaf: ook voor recruitment! Test zelf!

Chatbot recruiting

Messenger bots
Top-of-mind blijven bij potentieel talent. Iedereen wil het en wij regelen het! Als certified Facebook planning professionals zijn we altijd in staat om de nieuwste tools van Facebook al vanaf hun lancering in te zetten. En nu hebben we er een nieuwe tool bij. En wat voor één!! Messenger van Facebook.Lees het artikel en aan het einde vind je een link om het zelf eens te proberen (Messenger required)!

Slimme vervanger van e-mail communicatie
Moeilijk te geloven, maar Messenger kan zo maar de vervanger worden van e-mailmarketing én -communicatie. Dat heeft alles te maken met de insteek van Messenger ten opzichte van het traditionele e-mail verkeer. Bij e-mail wordt er verzonden, met Messenger wordt er gecommuniceerd. Tweerichtingsverkeer dus! En ook nog eens heel snel en eenvoudig in gebruik (ook aan de achterkant van de applicatie)

Bots are taking over
Maar communiceren, dat neemt toch enorm veel tijd in beslag? Klopt, maar daarvoor zijn bots ontwikkeld. Bots die jou in staat stellen om bijvoorbeeld de eerste vragen en contacten van je sollicitanten af te vangen. Gewoon, snel, eenvoudig en op hun mobiel. De grootste bedrijven in de Verenigde Staten vangen nu al 70!! procent van de eerste klantcontacten af met bots. En ook in HR wordt de inzet van bots één van de belangrijke trends voor de komende jaren.

Persoonlijk, 24/7 en toch efficiënt
Daarnaast kun je een eerste band opbouwen met al je sollicitanten. Heel persoonlijk, 24/7 , maar wel heel efficiënt. En op het moment en het device (pc, tablet, smartphone) waarop het hen uitkomt. Met bots kun je mensen ook sturen in de richting waar je ze wil hebben. Door het stellen van vragen met meerdere antwoordmogelijkheden bijvoorbeeld. Achter ieder afzonderlijk antwoord hang je een tag en voilà, je hebt een perfect gesegmenteerde lijst met potentiële kandidaten, waarmee je met één druk op de knop berichten kunt sturen naar personen die in verschillende type vacatures zijn geïnteresseerd! En last but not least: koppel de bot met je agenda’s en laat de kandidaat zelf een geschikt tijdstip kiezen waarop hij graag bij je op de koffie komt. Scheelt ook weer een hoop georganiseer!

Je eigen talentpool voor nu én straks?!
Ja, talentpool. Dat is misschien nog wel de grootste toegevoegde waarde van Messenger. Diverse applicaties stellen je in staat om doelgroepen (audiences in online marketingtaal) te maken van personen die hebben gereageerd (Opt-In) op jouw berichten op Messenger. En die audiences zijn vervolgens weer eenvoudig onder te verdelen in categorieën. Retargeten met laserprecisie dus. En met de nieuwe Europese regelgeving in het vooruitzicht ook nog eens een manier om zonder veel haken en ogen onder de aandacht te blijven bij je potentieel talent. Zie je de mogelijkheden voor jouw business al voor je?

Ook top of mind blijven met messenger bots? Probeer het zelf. Klik hier.
Bel of mail ons gerust. We praten graag over onze passie!
info@feniq.nl
06-24534344 (Roel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *