Leren werken met dilemma’s
1 maart 2019
Successen
Redenen om successen te vieren
13 maart 2019

Successen vieren en delen (deel 1)

Wat is er zo belangrijk aan het vieren van successen? Hieronder mijn verhaal waarom successen vieren én delen zo belangrijk is voor medewerkers en klanten. 

Erkenning voor het werk.

Het vieren van successen heeft alles te maken met erkenning en beloning voor het gedane werk. Het is een uitstekende manier om een proces of gedane actie goed af te sluiten. Ieder bedrijf doet dit op een andere manier: Met gebak, een gezamenlijke borrelmiddag of diner met het hele team. Zulke afsluitingen zorgen natuurlijk voor een leuke gezamenlijke sfeer en tijdens deze gelegenheden is het een ideale manier om stil te staan en terug te kijken naar het proces. Vraag om feedback van de medewerkers en creëer een open sfeer om te vragen naar werkgeluk, werkomgeving en werkzaamheden. Wat zou jij bijvoorbeeld doen en veranderen als je CEO voor een dag was? 

Wat speelt er in de organisatie?

Het is namelijk essentieel om te weten wat er speelt in de organisatie. Hierdoor kun je medewerkers tevreden houden en hen helpen zichzelf te ontwikkelen. Uit onderzoek blijkt dat 4 van de 10 medewerkers hun werk als ‘niet zinvol’ ervaart, wat blijkt uit de happytest onder 1900 werknemers (Driessen HRM, 2017). Mensen die hun werk niet zinvol vinden zijn minder gelukkig dan mensen die hun werk wel zinvol vinden. Belangrijk is dus om continue naar feedback te vragen van medewerkers.  

Wat is de rol van Qambium?

Qambium is hier elke dag mee bezig en helpt ook andere bedrijven om hetzelfde te bereiken. Bij een groeiende organisatie horen ook medewerkers die uitgegroeid zijn en toe zijn aan een nieuwe vervolgstap. De misschien wel belangrijkste stap volgens het Qambium principe is het in verbinding loslaten van medewerkers. Dit principe zorgt voor de beste ambassadeurs die een organisatie kan hebben. Tevens helpt de feedback en de individuele successen van ons eigen team mee aan de ontwikkeling van Qambium. 

Belang van successen vieren en delen met anderen.

Uiteraard kunnen successen intern gevierd worden met het hele team, maar vaak zijn er meerdere partijen betrokken tijdens zo’n proces. Het gaat hier om klanten, leveranciers en partners. Veel bedrijven gaan een lange relatie (proces) aan met klanten en andere betrokken, maar kijken vanwege het alledaagse werk vaak niet terug op de gedane prestaties en vergeten hun successen te vieren én te delen. Qambium heeft de afgelopen periode meerdere successen behaald. Er zijn nieuwe opdrachtgevers binnengehaald en gave, innovatieve projecten uitgevoerd. Projecten die ook nog eens hebben geleid tot hele tevreden klanten die ontzettend mooie feedback en complimenten hebben gegeven. Die successen zijn wel voorzichtig gevierd, maar nog niet voldoende gedeeld wat mij betreft. Dat is mijn waardevolle feedback aan Qambium en daar ga ik de komende periode voor zorgen! 

 

In mijn volgende blog (deel 2): 5 Belangrijke redenen om successen te vieren. 

 

Ook  groeien als organisatie en meer successen vieren? 

Bel ons dan voor een afspraak 06-29732553!

Voor andere Qambium-tips: volg de HRevolutie via de Qambium Messenger Service!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *