Een goed gesprek slecht functionerende medewerker Qambium
Een goed gesprek: help mijn medewerker functioneert niet!
16 januari 2019
Agile HR-rollen Qambium
De nieuwe rollen van HR
20 februari 2019
Laat alles zien

Van ‘binden & boeien’ naar verbinden

Binden boeien verbinden

Het ‘binden & boeien’ van medewerkers is inmiddels flink ingebed in ons HR en managementjargon. We hebben met z’n allen door dat onze medewerkers niet meer alleen een ‘resource’ zijn, maar cruciaal zijn in het groeien en bloeien van onze bedrijven. Gelukkig!

Medewerkers aan een gouden ketting?

Maar hebben jullie er wel eens over nagedacht dat ‘binden & boeien’ eigenlijk heel eenzijdig is? Alsof je je medewerkers letterlijk aan de gouden ketting legt om te voorkomen dat ze weggaan? Helaas! Zo werkt het anno 2019 niet meer.

Bij Qambium geloven we dat het gaat om ‘verbinden’. En verbinden werkt twee kanten op, ofwel: wederkerigheid.

Als medewerker besluit ik om me aan jouw organisatie te verbinden. Enerzijds omdat ik me aangetrokken voel tot waar jullie als organisatie voor staan en ik daar een bijdrage aan kan en wil leveren. Anderzijds omdat jullie organisatie een waardevol onderdeel kan zijn van mijn eigen reis die carrière of loopbaan heet.

Als werkgever ben ik ervan overtuigd dat jij als medewerker een waardevolle aanwinst bent voor onze organisatie in het realiseren van onze doelen.

Samen verbinden we ons aan elkaar voor een periode. Daarin checken we continue of we nog aan elkaars verwachtingen voldoen en of we beiden genoeg redenen en belang hebben om ons te blijven verbinden. Beste werkgevers, daar kan geen gouden ketting tegenop!

Binden doe je alleen, verbinden doe je samen.

 

Ook van binden en boeien naar verbinden? 

Bel ons dan voor een afspraak 06-29732553!

Voor andere Qambium-tips: volg de HRevolutie via de Qambium Messenger Service!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *