Eerste Qambium scan is een feit!
17 mei 2018
Positieve sollicitatie werkgeluk
Positieve sollicitatie-ervaring als begin van werkgeluk
28 juni 2018
Laat alles zien

Werf& Live: Focus on inclusion. Qualify in, not out!

Op donderdag 17 mei was ik bij Werf& Live om even onder te dompelen in de nieuwste ontwikkelingen en inspirerende verhalen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Belangrijke rode draad door alle ‘best practises’ is dat we met z’n allen steeds meer oprecht naar de talenten van gaan kijken, in plaats van de wirwar en functie-eisen en harde functieprofielen zoals die tot voor kort leidend waren. Wie ben je, wat kun je voor onze organisatie betekenen, sluit je aan? En pas dan zoeken we de functie die bij je past.

Daarnaast trok een hele rits aan organisaties voorbij met prachtige voorbeelden. Alliander die al zijn monteurs VR-brillen heeft toegestuurd, zodat ze op de verjaardag aan anderen kunnen laten zien wat hun werk inhoudt. Tata Steel die samen met zijn medewerkers eerst weer de trots op het bedrijf heeft teruggevonden en hen toen als ambassadeurs heeft ingezet. Beide mooie voorbeelden van referral recruitment. En het Reinier de Graaf ziekenhuis dat een spreekuur organiseert voor afgewezen kandidaten. Daar kunnen ze in 15 minuten feedback krijgen op hun sollicitatie, tips voor hun CV en een duwtje in de rug op weg naar de volgende sollicitatie. De winnaar van de Werf& Award! En natuurlijk waren er ook gave verhalen over de inzet van de nieuwste employer branding & marketing tools en strategieën, technische recruitment mogelijkheden etc.

Maar, het allermooiste inzicht van de dag kwam van een 25-jarige ‘oude ziel’, Sief Khafagi, recruiter bij Facebook: “Focus on inclusion. Qualify in, not out”. Ja, inderdaad. Daar kunnen we in Nederland met onze veelal risicomijdende focus op het checken of iemand toch echt wel geschikt is voor een functie heel wat van leren. Zijn focus ligt op de candidate experience. Als je je kandidaten helpt hun interview voor te bereiden, hen volledig aan de hand neemt in alle stappen van het selectieproces en hen de stukjes geeft om zelf de puzzel van de organisatie te kunnen leggen. Dan zorg je ervoor dat ze zich op hun gemak voelen en in staat zijn om het beste van henzelf te laten zien. Want dat is exact waar je naar op zoek bent! Prachtig inzicht dat perfect past binnen onze Qambium visie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *