Talentworkshop Innovatiedag Landstede
10 april 2018
Editie 2: Soepsessie Talentbinder
11 april 2018
Laat alles zien

Werkgeluk door te leren & ontwikkelen

Werkgeluk leren en ontwikkelen

Voortdurende verandering kenmerkt succesvolle organisaties.

Voortdurende ontwikkeling kenmerkt succesvolle en gelukkige medewerkers.

 

Werkgeluk leidt tot een hogere productiviteit, minder verzuim, hogere klanttevredenheid en minder stress. Er zijn verschillende manieren waarop je als organisatie werkgeluk kunt faciliteren en volgens mij speelt leren & ontwikkelen hierbij een belangrijke rol. Dubbele winst zeg maar, want naast het geleerde/ontwikkelde bouw je dus tegelijkertijd aan werkgeluk.

Leven lang leren

“Lifelong learners zijn in hun werk succesvoller en leven gelukkiger en meer tevreden” (E-book Next learning 2018). Andersom werkt het ook; positieve emoties en leervermogen versterken elkaar. Om bij te blijven in deze snel veranderende wereld moet je als organisatie continu leren & ontwikkelen wel stimuleren. En hoewel leren & ontwikkelen soms misschien wordt gezien als extra werkdruk op de korte termijn denk ik dat leren en ontwikkelen juist kan helpen om slimmer te gaan (samen)werken. Medewerkers die zich continu ontwikkelen hebben meer plezier in hun werk en voelen zich zekerder over zichzelf. Ze weten wat ze waard zijn, ook als ze eventueel hun baan kwijtraken. Leren en ontwikkelen dus om te werken aan zelfvertrouwen, regie, eigenaarschap én werkgeluk.

Maar er zijn meer manieren waarop werkgeluk en leren en ontwikkelen elkaar versterken

Zingeving

Een van de mooiste manieren om werkgeluk te bevorderen vind ik het hebben van een duidelijke organisatiemissie, een why! Een doel dat groter is dan winst en dat van binnenuit komt. Als medewerkers zien hoe hun werkzaamheden hieraan bijdragen komt dit ten goede van hun werkgeluk. Door te leren en ontwikkelen bouwt een medewerker aan zijn of haar eigen professionele identiteit (ziet hoe dit zich verhoudt ten opzichte van de organisatie-why) en ontdekt hoe hij/zij met eigen passie en talenten nog beter bij kan dragen aan zowel dit grotere organisatiedoel als aan persoonlijke doelen.

Talenten

Inzicht in eigen talenten is ook de start voor bevlogenheid (ook een belangrijk aspect van werkgeluk). Voor bevlogenheid is het belangrijk dat medewerkers werk doen dat aansluit bij hun talenten en dat ze hierbij de autonomie ervaren om het werk naar eigen inzicht uit te voeren. Dit vraagt van leidinggevenden dat ze loslaten en vertrouwen. Dat ze medewerkers bevragen op hun talenten en samen kijken hoe ze daarmee kunnen bijdragen aan de afdelings- en organisatiedoelen. Ook voor de leidinggevenden is het dus belangrijk te blijven onderzoeken hoe zij hun talenten kunnen inzetten om dit te faciliteren.

Kortom, door te faciliteren en investeren in leren en ontwikkelen geef je als organisatie al enorm veel handvatten aan medewerkers en leidinggevenden om de regie op hun eigen werkgeluk te pakken! Neem gerust contact met ons op als je wilt onderzoeken wat werkgeluk voor jouw organisatie kan betekenen!

– Tessa Hoonhorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *